Top 5 voor huis, tuin & keuken gebruik

Dat je in een buitensportwinkel ook hele handige dingen voor dagelijks gebruik kan vinden is misschien niet zo voor de hand liggend. Buitensport artikelen zijn vaak robuust en praktisch vormgegeven. Kijk daar hou ik van en niet alleen op reis! Bij deze een top 5 van mijn handige (buitensport) artikelen die ik vrijwel dagelijks thuis gebruik.

1) Merino wol. Al is het 30 graden boven nul of 10 graden eronder, ik draag altijd wel iets van merino wol. Het ademt super goed en is heel comfortabel. Daarbij  houdt merino wol geen nare geurtjes vast dus je hebt altijd frisse kleren.

2) Falke Cosyshoes. Heerlijke sloffen van Falke met dikke anti slip zool. Vooral in de herfst en winter zijn deze voor mij onmisbaar.

3) Sea To Summit borden. Deze handige borden voor kamperen zijn onbreekbaar en vaatwasmachine geschikt. Dat laatste is voor kamperen totaal onbelangrijk maar voor thuis gebruik is het ideaal! Voor onze (nog kleine) kinderen zetten wij regelmatig deze borden op tafel. Toch zonde om het alleen in de vakanties te gebruiken?

4) Sigg drinkflesje en Camelbak drinkfles. Op mijn werk en onderweg drink ik veel water. Mijn Sigg 0.6 ltr flesje gaat altijd mee. Hij lekt niet en past altijd wel in mijn tas. De Camelbak flessen zijn ideaal voor ’s nachts als de kids water willen drinken. Bij deze fles drink je uit een rietje dus je hoeft er geen dopje af te draaien. Geen geknoei en ze kunnen er handig mee uit de voeten. Wel zo fijn als je als ouder ’s nachts je bed meer niet uit hoeft.

5) Opinel zakmes met ronde punt. Opinel messen hebben meestal een scherpe punt maar 1 model heeft een ronde punt; de junior ook wel model pique nique genoemd. Deze maat no 7 is ideaal als handig keukenmesje. Fruit, aardappels en groente snij je moeiteloos. Ik bewaar hem altijd uitgeklapt en gebruik hem meerdere keren per dag.

Een top 5 heet niets voor niets een top 5 en dus vallen er een paar buiten de boot maar eerlijk gezegd zwerven er hier wel meer artikelen thuis rond die je normaal alleen op vakantie gebruikt. Ach ja, het leven op zich is ook al een reis toch?huis tuin en keuken gebruik